Близо 60 хотела по Южното Черноморие са застрашени след фалитите

...
Близо 60 хотела по Южното Черноморие са застрашени след фалитите
Коментари Харесай

От бранша бият тревога: задават се фалити на близо 60 хотела по Южното Черноморие

Близо 60 хотела по Южното Черноморие са застрашени след банкрутите на английския туроператор ”Томас Кук ” и на неговата партньорска компания в България ”Астрал Холидейз ”, заяви БНР. От туристическия отрасъл приканват държавното управление да вземе ограничения за избавяне както на хотелиери и снабдители, по този начин и на сезон 2020 година
Сериозен спад в туризма през идващите 3-4 години предвиждат от Бургаската районна туристическа камара. Председателят на камарата Иван Иванов дефинира събитието като най-критичния интервал в развиването на туризма от 30 години насам.

Два са разновидностите след банкрута на английския туроператор " Томас Кук ": банката да одобри направена от него оздравителна стратегия или да бъде назначен синдик, който дружно с българските хотелиери да създаде възстановителен проект.

И в двата случая оздравителният интервал ще продължи от 3 до 5 години. Затова в този момент министерствата на туризма и финансите в България би трябвало да подхващат незабавни ограничения, с цел да лимитират вредите за българския бизнес след банкрута на „ Томас Кук “.

„ В момента Министерството на туризма и Министерството на финансите не вършат нищо. На първо място Министерството на туризма би трябвало да създаде стратегия, която да подкрепи българските хотелиери посредством премахването на Данък добавена стойност там, където е фактурирана туристическата услуга, а не е заплатено нищо. Вторият миг е от страна на държавното управление да бъдат отпуснати безлихвени заеми, с цел да се разплатят хотелиери и снабдители. В противоположен случай ще има всеобщо банкрути и на снабдители, и на хотелиери “, съобщи Иван Иванов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР