Близо 60 хотела по Южното Черноморие са застрашени след фалита

...
Близо 60 хотела по Южното Черноморие са застрашени след фалита
Коментари Харесай

Туризмът у нас - в най-критичния период от 30 години

Близо 60 хотела по Южното Черноморие са застрашени след банкрута на английския туроператор " Томас Кук " и неговия представител у нас " Астрал Холидейз " , оповестява БНР.

Поради тази причина от туристическия отрасъл приканват държавното управление да вземе ограничения за спасяването на сезона и на хотелиерите и доставчиците.

От Бургаската районна туристическа камара се притесняват, че през идващите 3-4 години ще има сериозен спад в туризма. По думи на ръководителя на Регионалната туристическа камара в Бургас Иван Иванов това е най-критичният интервал в развиването на туризма от 30 години насам.
 Обезщетения за всички туристи на
Обезщетения за всички туристи на " Астрал Холидейз " даде обещание министерството на туризма

Резервираните почивки за празниците не са застрашени

От сектора са на мнение, че има два разновидността след банкрута на английския туроператор - или банката да одобри направена от него оздравителна стратегия, или да бъде назначен синдик, който да създаде възстановителен проект дружно с родните хотелиери. И в двата случая обаче оздравителният интервал ще продължи сред 3 и 5 години.

Според Иванов Министерството на туризма и Министерството на финансите не подхващат нищо , с цел да лимитират вредите за българския бизнес след банкрута на " Томас Кук ".

Той показва, че Министерството на туризма би трябвало да създаде стратегия, която да подкрепи българските хотелиери посредством премахването на ДДС-т о там, където е фактурирана туристическата услуга, а не е заплатено нищо.
 Туристите ни ще се приберат, твърдят от
Туристите ни ще се приберат, твърдят от " Астрал Холидайз "

Ефектът на доминото след " Томас Кук "

Освен това по негови думи би трябвало да се провиснал безлихвени заеми , защото другояче се чакат всеобщо банкрути на хотелиери и снабдители.

Припомняме, преди дни стана ясно, че българският представител на банкрутиралия английски туроператор " Тома Кук " също афишира неплатежоспособност, откакто на 23 септември бе оповестено, че английският туроператор " Томас Кук " приключва активността си . Над 600 000 туристи, клиенти на туристическата компания, бяха наранени от банкрута ѝ. Малко по-късно подразделенията на компанията в Германия и Полша също оповестиха банкрути.

Първоначално бе обявено, че към 2500 души се намират у нас по линия на " Томас Кук ", в следствие броят им набъбна до 6000. Министър Николина Ангелкова свика незабавна среща на сектора по отношение на банкрута на компанията, а след нея стана ясно, че загубите за родния туризъм се пресмятат в милиони .
 Милиони губи туризмът ни след банкрута на
Милиони губи туризмът ни след банкрута на " Томас Кук " и то през 2020 година

Британското държавно управление със спецоперация за връщане на английските туристи
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР