Близо 60 000 души в над 50 града по света

...
Близо 60 000 души в над 50 града по света
Коментари Харесай

В цял свят доброволци спаха на открито, за да съберат пари за убежища на бездомни

Близо 60 000 души в над 50 града по света се включиха в акция под надпис ”Най-голямото спане навън в света ”. Целта на акцията е да сигнализира за все по-големия брой бездомни.
154 милиона души са без дом или са настанени във краткотрайни убежища и бежански лагери. Огромна част от тях живеят в риск. Много международни звезди и елементарни хора се пробват да оказват помощ на хората в потребност.

„ Кризата с бездомниците е обхванала целия свят. Тази нощ милиони хора ще спят на откритo, тъй като нямат различен избор. Независимо дали е прекомерно топло, студено, дали вали или е рисково. Има разлика сред това да не искаш да виждаш бездомници и това да искаш да им окажеш помощ. Ние вършим второто “, споделиха участници в самодейността..

Инициативата бе всеобщо подкрепена в Лондон, Мадрид и Ню Йорк. Нито проливният дъжд, нито студът попречиха на хората, които избраха на прекарат нощта в спални чували на лондонския площад Трафалгар, оповестява Българска национална телевизия. Британската столица е единствено един от 50-те града по света, присъединили се в акцията " Най-голямото спане навън ". Идеята на акцията е да се съберат средства, с които да се обезпечи заслон на бездомните хора.

„ Не можеш да останеш апатичен и никой не може да ме убеди, че няма механизъм, по който да помогнем на тези хора “, декларира световноизвестната английска актриса Хелън Мирън, която също взе участие в благородната идея. Нощ навън бяха проведени с изключение на в Лондон, още в Единбуг и Кардиф.

Ню Йорк е измежду най-богатите градове в света, само че съгласно статистиката в мегаполиса живеят над 60 000 бездомници. Около 1000 души се престрашиха да пренощуват на Таймс Скуеър, разчитайки само на якета и спални чували, които да ги стоплят. Кампанията поддържа и холивудската звезда Уил Смит, който излезе на сцената, с цел да прочете на доброволците приказка за лека нощ.

Идеята да почувстваш какво е да си скитник в града събра и младежи в Испания.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР