Близо 6 млн. лв. европейски средства се инвестират за развитието

...
Близо 6 млн. лв. европейски средства се инвестират за развитието
Коментари Харесай

Инвестирали милиони европари в агросектора в област Разград

Близо 6 млн. лева европейски средства се влагат за развиването на агросектора в област Разград.

Финансовото подкрепяне е от Програмата за развиване на селските региони, заяви шефът на Областния информативен център Юлиян Данаилов, разяснява Българска телеграфна агенция.

С планове по програмата в Разград се модернизират бази за преправка на зърнена продукция и силозно стопанство, а в Лозница се построява мелница за кориандър.

В Исперих с европейски средства се построява склад и се обезпечава доставка и монтаж на уреди за мостра, предпазване, изстудяване и заледяване на костилкови плодове.

В Лозница са направени вложения по още два плана. Извършен е главен ремонт на стоманобетонно хале, построена е пристройка на камера за хладилно стопанство. Предстои доставка и монтаж на софтуерно съоръжение - така наречен шоков тунел за заледяване на биоягоди, рентгенов скенер с сензитивност към метал, доставка на амбалаж и пазаруване на профилиран превоз за експедиция на готовата продукция.
Средства от програмата са отпуснати и за Цар Калоян, където фермер е реконструирал и модернизирал мандра, а в Кубрат с европари е построен обект за преправка на мляко с потенциал 250 литра дневно.

Правителството утвърди позволения за изследване на подземни богатства
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР