Близо 560 регионални събития в 87 общини на страната са

...
Близо 560 регионални събития в 87 общини на страната са
Коментари Харесай

Близо 560 са били регионалните събития по време на българското председателство на ЕС


Близо 560 районни събития в 87 общини на страната са проведени по време на шестте месеца на българското председателство с помощта на грантовата скица: „ Подкрепа на начинания на общините, свързани с районното измерение на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз 2018 ”, по която министерството обезпечи 279 хиляди лв.. Проектите бяха осъществени с помощта на Националното съдружие на общините в Република България (НСОРБ), което в осъществяване на контракт с Министерство на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз 2018 организира състезанието за асортимент на препоръчаните от общините планове, а в следствие изготви и финансов доклад за осъществяването им.

„ Благодарение на сдружението на общините стана допустимо целите и полезностите на Европа да стигнат до всички българи от разнообразни възрасти “, сподели министърът за Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз Лиляна Павлова на среща с членовете на Управителния съвет на НСОРБ, която се организира в НДК през днешния ден. Тя връчи уверение на изпълнителния шеф на сдружението Силвия Георгиева, а посредством нея благодари и на всички кметове и кметски наместници в цялата страна за самодейностите, съпричастността и положителното съдействие през миналите шест месеца. „ Без тяхната поддръжка и възторг, районното измерение на председателството би било невероятно “, акцентира министър Павлова.

В рамките на плановете от районното измерение на българското председателство бяха проведени изложения, надпревари, концерти, спортни начинания, празнувания на значими паметни дати и събития от културните календари на общините, някои от тях свързани с показване и разпространение на българските обичаи, фолклор и културно-исторически благосъстояния. Проведени бяха и десетки конференции, семинари, кръгли маси, обществени полемики, осведомителни дни, образования и други прояви в обитаемоте места.

Партньори на общините в провеждането на самодейностите станаха учебни заведения, читалища, музеи, центрове за работа с деца, неправителствени организации, локалния бизнес, университетски среди, районни медии, които интензивно участваха в организацията и провеждането на събитията по места. Тяхната цел беше да разпространяват целите на страната ни, да покачат информираността на българските жители за Европейския съюз, за уговорките и изгодите за страната ни като страна член и приноса, който дава за развиването на общността.

„ Заедно показахме, че българите не са безразлични към бъдещето на Европа и мястото на България в него. Най-радващото е, че дейни участници в проведените събития са били над 111 хиляди души, близо половината от които деца и младежи. Надявам се посредством тях българското председателство да е стигнало покрай хората в цялата страна “, сподели още министър Павлова.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР