Близо 550 години е общият трудов стаж на служителите на

...
Близо 550 години е общият трудов стаж на служителите на
Коментари Харесай

Кока-Кола събра 550 години вдъхновение, за да отбележи своята 55-годишнина в България

Близо 550 години е общият трудов стаж на чиновниците на Системата на Кока-Кола в България, които се включиха в акцията „ 55 години Кока-Кола в България в 55 истории от 55 думи “ . Заедно с тях присъединяване взеха и едни от най-популярните българи – реализатори, артисти, писатели, телевизионни водещи и други, както и някои от дългогодишните сътрудници и клиенти на Кока-Кола в България. Целта на акцията е да събере част от най-топлите мемоари, занимателни истории и специфични моменти, свързани с Кока-Кола и по този начин да илюстрира богатата й история у нас.
Едни от най-дългогодишните чиновници на Системата на Кока-Кола в България споделиха неповторими персонални и професионални мемоари, свързани с работата им през последните няколко десетилетия, през които са построили скъпи другарства, придобили са извънреден опит и са развили обширни умения и познания. Сбъдната фантазия, бленувана цел или щастлива случайност – за тях Кока-Кола се е трансформирала в доста повече от шеф през всички тези години, а прочувствените им истории потвърждават, че Кока-Кола е семейство.
Някои от най-популярните и обичани българи от разнообразни сфери на изкуството и публичния живот също споделиха своите 55 думи, с които свързват Кока-Кола. Изпълнители, артисти, писатели, телевизионни водещи, влогъри и инфлуенсъри, измежду които Мария Илиева, Графа, Любен Дилов-син, Камен Воденичаров, Криско, Михаела Филева, StanStefi, Силвия Петкова, Митко Павлов, Гери Турийска, Емил Конрад и доста други, направиха 55-атата годишнина на Кока-Кола още по-специална, като описаха персоналните си истории. Част от многочислените сътрудници и клиенти, с които Кока-Кола работи години наред,  споделиха в 55 думи какъв брой скъпо е партньорството сред тях – комерсиална верига „ Фантастико “,  OMV България, Ebag, верига магазини „ Аванти “ и Джуниър Ачийвмънт България.
В продължение на 5 седмици историите бяха оповестени в разнообразни онлайн медии в поредност от общо 55 вдъхновяващи текста. По този метод читателите станаха съпричастни със символичното отбелязване на годишнината на Кока-Кола в страната и имаха опция да си спомнят и своята Кока-Кола история.
На финала на акцията споделяме историята, без която тези 55 години не биха били вероятни, историята, от която стартира всичко – стъпването на Кока-Кола в България.
През 1965 година Тончо Михайлов - технолог в дружество за безалкохолни питиета, пътува в командировка в Париж. В малко френско бистро поръчва „ оранжада “ към вечерята си и му сервират Fanta. На идващия ден той моли сътрудниците си да го заведат в предприятието, където се създава Fanta, защото желае да предложи тази „ оранжада “ за произвеждане и в България. Така се озовава в цех на Coca-Cola, където го приема вицепрезидентът на компанията във Франция. Г-н Михайлов е обезпокоен по какъв начин ще се одобри напитката в България, защото усетите на Coca-Cola и Fanta са непознати по това време, домакините пък са сюрпризирани от интереса на българина. В България обаче се ражда още по-смела концепция – да се създава Coca-Cola у нас. Така, единствено няколко седмици след командировката на господин Михайлов в Париж, Компанията Кока-Кола подписва контракт за произвеждане на иконичната напитка в България и страната се трансформира в първата на изток от Желязната завеса, в която стартира произвеждане на Coca-Cola - през есента на 1965 година, а логото върху контурните бутилки за първи път е на кирилица.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР