Близо 54 000 души, което повече от половината на населението

...
Близо 54 000 души, което повече от половината на населението
Коментари Харесай

54 000 бяха евакуирани от италиански град заради невзривен боеприпас

Близо 54 000 души, което повече от половината на популацията на италианския град Бриндизи, бяха евакуирани през днешния ден поради откриването на бомба от 1941 година и нуждата от нейното неутрализиране, съобщи Франс прес. Това е най-голямата интервенция за евакуация поради бомба в Италия от края на Втората международна война насам, предава Българска телеграфна агенция.

Бомбата с дължина метър и тегло над 200 кг беше открита на 2 ноември по време на ремонтни действия на киносалон. Тогава строителна машина даже съумя да повреди леко бомбата и по този начин интервенцията по обезвреждането й стана още по-деликатна.

Евакуацията бе осъществена в радиус от над 1,5 километра от мястото, на което бе открита бомбата. В по-ограничен периметър от 500 метра беше прекратено газоподаването. Въздушният трафик и железопътният трафик също са прекратени. Над 1000 членове на силите на реда и 250 доброволци от Гражданска отбрана вземат участие в интервенцията.

Според италианската организация АДЖИ интервенцията по евакуация в града с население 87 000 е почнала през вчерашния ден с прехвърлянето на 217 пандизчии от локалния затвор към други заведения за задържане. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР