Близо 5000 души са били убити в южния украински град

...
Близо 5000 души са били убити в южния украински град
Коментари Харесай

Близо 5 000 души са убити при обсадата на Мариупол

Близо 5000 души са били убити в южния украински град Мариупол от началото на обсадата му от съветските сили, сподели представител на кмета на града, представен от Ройтерс.

Говорителят цитира данни на кметската канцелария, съгласно които близо 90 % от постройките в Мариупол са развалени, а към 40 % – изцяло разрушени.

Хуманитарната рецесия в Мариупол е пагубна. Това съобщи съветникът на президента Володимир Зеленски - Татяна Ломакина. Тя дава отговор за филантропичните коридори за евакуация от окупираните от съветските военни украински селища.

Ломакина изясни, че в Мариупол допреди 10 дни са били заровени към 5000 жертви. Погребенията обаче са спрели поради непрекъснатия обстрел и най-малко още толкоз жертви остават по улиците и под руините.

160 000 души се счита, че са към момента в обсадения град.

Според обява на Kiyv Independent в Twitter Генералният щаб на украинската войска споделя, че Мариупол още не е напълно високомерен и има открита " кръгова защита " навътре в града, който е напълно обсаден и огромна част от него към този момент е под съветски надзор.

Повече от 100 души са починали в Киев от началото на съветската инвазия, сподели кметът на града Виталий Кличко. В послание към градските съветници на Флоренция, която е побратимен град с Киев. Кличко уточни, че повече от 20 тела не могат да бъдат разпознати, а четири от жертвите са деца. Още 16 ранени деца се намират в болница, добави кметът.

Кметът на киевското предградие Ирпин заяви през днешния ден, че украинските сили са си върнали цялостния надзор над града, който бе сцена на едни от най-ожесточените сражения с съветските войски покрай украинската столица.

“Днес имаме добра вест – Ирпин беше освободен” сподели кметът Олександър Маркушин във видео в Телеграм. “Разбираме, че ще има още офанзиви против града ни и ще го браним смело”, добави кметът.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР