Близо 5000 души са били убити в южния украински град

...
Близо 5000 души са били убити в южния украински град
Коментари Харесай

Близо 5 хиляди души са били убити при обсадата на Мариупол


Близо 5000 души са били убити в южния украински град Мариупол от началото на обсадата му от съветските сили, сподели през днешния ден представител на кмета на града, представен от Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 3385
Говорителят цитира данни на кметската канцелария, съгласно които близо 90 % от постройките в Мариупол са развалени, а към 40 % - изцяло разрушени.

Повече от 100 души са починали в Киев от началото на съветската инвазия, сподели през днешния ден кметът на града Виталий Кличко. В послание към градските съветници на Флоренция, която е побратимен град с Киев. Кличко уточни, че повече от 20 тела не могат да бъдат разпознати, а четири от жертвите са деца. Още 16 ранени деца се намират в болница, добави кметът.

Кметът на киевското предградие Ирпин заяви през днешния ден, че украинските сили са си върнали цялостния надзор над града, който бе сцена на едни от най-ожесточените сражения с съветските войски покрай украинската столица.

" Днес имаме добра вест - Ирпин беше освободен " сподели кметът Олександър Маркушин във видео в Телеграм. " Разбираме, че ще има още офанзиви против града ни и ще го браним самоуверено ", добави кметът.

Засега не може да се удостовери тази информация от самостоятелни източници.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР