Близо 5000 души излязоха на протест срещу COVID мерките в

...
Близо 5000 души излязоха на протест срещу COVID мерките в
Коментари Харесай

Протест срещу COVID мерките в Мюнхен, стигна се до сблъсъци с полицията

Близо 5000 души излязоха на митинг против Коронавирус ограниченията в Мюнхен. Стигна се и до конфликти с полицията. Демонстрантите са атакували органите на реда, като те са употребявали пикантен спрей и палки при опитите си да ги спрат.

11 души са задържани и упрекнати в нарушение на публичния ред и рисково държание, заяви полицията в Мюнхен. Протестът против ограниченията против Коронавирус рестрикциите не е бил регистриран авансово и не е получил позволение от управляващите, по тази причина се е наложило полицията да помоли хората да се разпилян. Вместо това те атакували органите на реда. Нападани са и публицисти. Един служител на реда е с тежки пострадвания.

В същото време управляващите в Саксония предизвестиха, че има сигнали за радикализиране на митингите против имунизациите и ограниченията. „ С прекомерно дълго продължаващата пандемична конюнктура от ден на ден хора се радикализират “, съобщи вътрешният министър на Саксония Роланд Вьорнер.

„ Много хора изгубиха поминъка си, други не устоят към този момент на изолацията и е обикновено да има яд, недоумение, предпочитание всичко това да свърши. От тези настроения се възползва извънредно дясната сцена и тя от ден на ден се смесва с протестиращи жители, с цел да радикализира демонстрациите “, съобщи Вьорнер.

Германия реши да затегне още ограниченията поради новия вид на ковид Омикрон. Новите ограничения обаче ще влязат в действие след Коледа - на 28 декември. Затварят се нощни заведения и питейни заведения, не разрешава се събирането на голям брой хора. Семейства и другари могат да честват до 10 души дружно на затворено място, без да се броят децата под 14 години.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР