Близо 500 водачи на каруци са глобени в Асеновград Близо

...
Близо 500 водачи на каруци са глобени в Асеновград Близо
Коментари Харесай

Близо 500 водачи на каруци са глобени за половин година в Асеновград

Близо 500 водачи на каруци са санкционирани в Асеновград Близо 500 водачи на каруци (пътни транспортни средства, теглени от животинска тяга) са глобени в Асеновград в първата половина от тази година. 23-ма от тях са малолетни, оповестиха за Actulno.com от полицията в града. Най–често срещаните нарушавания, осъществявани от водачи на каруци, са нарушение на пътен знак В-10, който указва възбрана за влизане в избрани улици на транспортни средства, теглени от животинска двигателна сила. За това неспазване на Закона за придвижване по пътищата нарушителите се глобяват с 30 лв.
Заплатените все още санкции от водачи на каруци са нищожен % от глобените , изясняват от Районното ръководство в Асеновград. За първите шест месеца на 2019 година е зародило едно пътнотранспортно произшествие с присъединяване на пътно транспортно средство, теглено от животинска двигателна сила. При злополуката е ранен един човек. По първични данни виновността за пътния случай не е на лидера на каруцата, а на водача на лекия автомобил, с който са се сблъскали. Точните аргументи все са в развой на изясняване, в хода на формираното досъдебно произвеждане по случая.
Няма иззети каруци и коне , осведомят още от полицията. За да бъдат избегнати произшествия с присъединяване на транспортни средства с животинска двигателна сила, от районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи в Асеновград предлагат на водачите на каруци прецизно да съблюдават Закона за придвижване по пътищата. От полицията ги поучават да се преценяват с пътните знаци, хоризонталната маркировка, интензитета на придвижването и насрещно движещите се моторни транспортни средства.
За недопускане на произшествия с каруци, ще бъдат подхванати ограничения по деен надзор от всички чиновници, имащи пълномощия по Закона за придвижване по пътищата, безапелационни са от полицията. Ще бъде осъществена също разяснителна и превантивна активност, а толерантността към нарушителите ще е нулева, като ще се подхващат незабавни ограничения според настоящото законодателство на Република България.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР