Близо 500 украински бежанци, настанени в хотели в Кранево, излязоха

...
Близо 500 украински бежанци, настанени в хотели в Кранево, излязоха
Коментари Харесай

Пореден протест на украински бежанци, този път в Кранево

Близо 500 украински бежанци, настанени в хотели в Кранево, излязоха на мирна проява . Те стачкуват против идното им пренасяне в държавните бази, осведоми БНР.

По думите на уредникът на митинга Оксана Арленко, бежанците не знаят каква ще бъде ориста им след няколко дни, когато завършва програмата за настаняването им в хотелите. Тя добави, че украинците не желаят да бъдат местени, а да останат където са сега и да се интегрират.

В хотелите на курортното село в община Балчик са приютени към 1000 души . От Областния спешен щаб в Добрич показаха, че в региона няма подобаващи държавни бази за настаняване на украинските бежанци.

По данни на БЧК Добрич в хотели в региона са приютени към 2000 украинци . В момента се извършва програмата за зимно подкрепяне с нехранителни артикули.

Припомняме, че р на украинските бежанци от хотелите в държавните бази бе взето от служебното държавно управление в края на октомври. Това породи вълна от неодобрение измежду потърсилите протекция у нас. Украински бежанци проведоха, , с цел да изразят несъгласието си с това решение.
 БЧК подкрепя 20 000 украински бежанци с артикули за зимата
БЧК подкрепя 20 000 украински бежанци с артикули за зимата

Кампанията е на БЧК и Върховният комисариат на Организация на обединените нации за бежанците
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР