Близо 500 нарушения са били констатирани от Инспекцията по труда

...
Близо 500 нарушения са били констатирани от Инспекцията по труда
Коментари Харесай

За месец: Инспекцията по труда във Враца отчете близо 500 нарушения

Близо 500 нарушавания са били установени от Инспекцията по труда във Враца през миналия месец, регистрира шефът Румен Младенов.
През февруари активността на дирекцията е била ориентирана предпочитано към решение на получени тъжби и сигнали. Извършен е бил надзор по въвеждане на противоепидемичните ограничения, свързани с ограничение разпространяването на COVID-19. Акцент в активността на дирекцията са и обектите на надзор в секторите „ Строителство “ и „ Селско стопанство “, които са разпознати като рискови, както по повод осъществяването на трудовите правни отношения, по този начин и по сигурността на труда.
Проверени били общо 91 предприятия от разнообразни браншове на стопанската система. 12 от визитите били след получени сигнали от жители и организации, а други 12 – за инспекция за осъществяване на към този момент дадени наставления.
Констатираните нарушавания през отчетния интервал са 489. Издадени са 476 наложителни за осъществяване наставления. Съставени са 9 акта за обща сума от 7 300 лв.. Влезли са в действие още 5 наказателни постановления за предишен интервал за сумата от 8500 лева
Една машина е била спряна от употреба. Отстранени служащи няма.
Инспекцията по труда не е взела участие в следствието на тежки трудови злополуки.
Благодарение намесата на дирекция „ Инспекция по труда “ Враца понижава броят на компаниите, които забавят изплащането на трудовите хонорари. За интервала са изплатени забавени заплати за 2400 лв..
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР