Близо 500 км пътища се ремонтират в отпускарския август, съобщи

...
Близо 500 км пътища се ремонтират в отпускарския август, съобщи
Коментари Харесай

Ето тапите по пътя за морето

Близо 500 км пътища се ремонтират в отпускарския август, заяви организация „ Монитор “. Близо половината от секторите са по аутобаните за морето, където водачите най-често ще попадат в тапи поради рестриктивните мерки. Затруднения изпитват и водачите в Северна България, градежът на 33 км права от път с магистрален габарит сред Ботевград и Мездра вкара тежкия трафик в Искърското дефиле и Петрохан.

Очакваният ремонт на автомагистрала „ Тракия “ сред Чирпан и Стара Загора пък смъква скоростта там на 90 км в час, а неспазилите ограничаването по сектора отнасят солени санкции.

По аутобаните обаче тази година има по-малко изнервени водачи от предишното лято. На Автомагистрала „ Тракия “ сега няма поправки, а само настоящи работи, свързани с поддържането на автомагистралата, като замяна на мантинели, унищожаване на крайпътна растителност и други По пътя за морето на 45 км по „ Тракия “, при Мухово, поради обезопасяване на пътния сектор би трябвало да се кара с нараснало внимание.

 

Участъкът при Чирпан е легендарен поради невъзможността за шофиране, придвижването най-често минава в изпреварващата лента и по тази причина доста от водачите се изкушават да карат над рестриктивните мерки. Все отново по-дълъг ремонт следва да стартира през есента в сектора от 156-и до 208-и км. Отсечката ще бъде последователно ремонтирана и с сменени мантинели.

До края на август 51 км преди Бургас се прави ремонт с нараснало внимание по изпреварващата лента в двете направления заради косене на тревни площи в междинна разграничителна линия.

По Автомагистрала „ Хемус “ обстановката е усложнена поради ремонтите по виадуктите, най-вече в област София, написа още „ Монитор ”. До средата на септември има ограничаване в посока столицата на 35 км и придвижването се реализира в двете посоки в платното към Варна. Ограничението в двете направления на автомагистралата от пътен възел „ Витинска река “ до пътен възел „ Ботевград “ е лимитирано за тежките камиони поради ремонта на лявата тръба на тунел " Витиня ", което облекчава доста придвижването. Тази част от подземното оборудване би трябвало да е подготвена до 11 септември и до тогава придвижването се реализира в двете посоки в платното посока Варна.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР