Близо 500 хиляди ученици учат присъствено през тази седмица. В

...
Близо 500 хиляди ученици учат присъствено през тази седмица. В
Коментари Харесай

Около 500000 ученици учат присъствено през тази седмица

Близо 500 хиляди възпитаници учат присъствено през тази седмица. В учебно заведение са над 91 000 деца и младежи повече по отношение на началото на втория образователен период, демонстрират данните от 14 февруари т.г ., осведомят от пресцентъра на Министерство на образованието и науката (МОН). Това се дължи на облекчаването на ограниченията и намаляването на броя инфектирани в някои области на страната.

В първия образователен ден след междусрочната почивка в клас влязоха малко повече от половината възпитаници - към 60%. Сега този дял към този момент надвишава 72% от учениците в страната. Останалите организират занятията си в електронна среда или на ротационен принцип.

Забелязва с нарастване се броя на учениците със " зелен документ ". През тази седмица това са почти 69 000 деца и младежи, което съставлява нарастване с близо 20 400 по отношение на седем дни по-рано. Тези възпитаници влизат в учебно заведение без проучване за COVID-19, откакто показват годен документ за имунизация, преболедуване, съществуване на антитела или негативен резултат от тест за ковид..

Според публични данни на МОН напълно имунизираните гимназисти са 9,62%. Към днешна дата 17,46% от учениците от V до XII клас са се срещнали с COVID-19 през последната половин година.
 Близо 60% от учениците са се върнали още веднъж в класните стаи
Близо 60% от учениците са се върнали още веднъж в класните стаи

Ваксинираните гимназисти са 8,88%

Едва 518 деца учат присъствено, без да бъдат тествани за вируса, поради ниска обща заболяемост в съответната община - под 250 на 100 000 души.

През тази седмица се вижда в спад в позитивните проби. Установените положителни проби са общо 274. При предходното тестване техният брой беше 473. В начален курс инфектираните са общо 135. Положителните проби в прогимназията са 64, а при учениците от гимназиален стадий - 75.

Намаляват и позитивните случаи при учителите. Тази седмица с открит ковид са общо 88 преподаватели. При проучването на 7 февруари позитивните проби при тях бяха 236.

Почти двоен спад се следи и при позитивните проби на непедагогическите експерти - общо 43 открити проби при 70 от предходното тестване.

През тази седмица присъствени занятия се организират за всички възпитаници в пет области - София град, Стара Загора, Хасково, Разград и Силистра. В цялата страна продължава образованието в учебно заведение за учениците от начален стадий - от I до IV клас.

До месец април тази година са обезпечени щадящи антигенни проби за проучване на учениците един път в седмицата.
 Учениците в София и още четири области се връщат присъствено в клас от понеделник
Учениците в София и още четири области се връщат присъствено в клас от понеделник

В останалите области в страната образованието продължава на ротационен принцип
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР