Близо 50 състезатели от цялата страна ще вземат участие в

...
Близо 50 състезатели от цялата страна ще вземат участие в
Коментари Харесай

Близо 50 състезатели ще участват на Държавното първенство по шахмат за глухи

Близо 50 състезатели от цялата страна ще вземат присъединяване в тридневното Държавно състезание за мъже и дами по шахмат за глухи, което стартира през днешния ден и ще продължи до неделя в София. Шампионатът се провежда от Спортната федерация на глухите в България по Програма за развиване на спорта за хора с увреждания на Министерството на младежта и спорта и с поддръжката на Съюза на глухите у нас.

Право на присъединяване имат всички състезатели спечелили призово класиране от локалните шампионати към съответните спортни клубове на глухите. Много мощна се обрисува да бъде конкуренцията при мъжете, където измежду участниците ще бъдат Александър Живков, Георги Пенев и Николай Нинов. И тримата се показаха повече от сполучливо на миналогодишните Дефлимпикс игри по шахмат, когато заеха пето място в отборното класиране по народи.

Турнирът ще се организира по швейцарската система в 7 кръга, одобрена от ФИДЕ. При тъждество се ползва индикаторът "Бухолц- Медиана ". Класиралите се до трето място получават плакети и медали и грамоти за присъединяване си. Шампионатът ще бъде управителен от съдиите Боряна Строкова и Петя Караиванова. Победителите ще бъдат известни в неделния ден в 11.00 часа.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР