Близо 50% от състава на новото ръководство на БСП е

...
Близо 50% от състава на новото ръководство на БСП е
Коментари Харесай

Зам.-председателят на НС на БСП оптимист за новото лице на партия



" Близо 50% от състава на новото управление на Българска социалистическа партия е от нови хора. Той беше образуван по един нов метод и в него откриха място хора, представители на три генерации и които житейски и професионално са минали през четирите управляващи. Съдейки по метода, по който протече първото съвещание на Националния съвет на Българска социалистическа партия - умерено, диалогично и градивно, чакам работата на новото Изпълнително бюро да протече в този дух. "

Това сподели заместник-председателят на Народно събрание на Българска социалистическа партия Атанас Зафиров пред bTV. Той означи, че през последната година управлението на партията е работило мъчно, само че към този момент се е видял един нов метод на работа. " Много скоро ще покажем, че партията в действителност стартира един нов живот ", добави той.

По неговите думи резултатът от директния избор за ръководител на Българска социалистическа партия е посочил, че партията е мобилизирана и единна и това се препотвърдило на Конгреса и на първото съвещание на Националния съвет. " Оказа се, че всички приказки за разпад в Българска социалистическа партия са безспорни лъжи ", посочи Атанас Зафиров.
 Нинова омаловажи недоволството в Българска социалистическа партия и прикани актива си за съответни политики Обновена
Нинова омаловажи недоволството в Българска социалистическа партия и прикани актива си за съответни политики

Българска социалистическа партия с петима зам.-председатели и различен Съвет за всяко от сегашните министерства

" На вчерашното съвещание на Националния съвет на Българска социалистическа партия приехме позиция, с която поддържаме духа на Резолюцията на Екологичен потенциал в частта, касаеща върховенството на закона, медийната независимост и корупцията, само че намираме за неприемлива рекомендацията за утвърждението на Истанбулската спогодба, както и споменаването, въпреки и под линия, на ОМО " Илинден ". Това са два проблема, които са противоконституционни и считаме, че наличието им в тази резолюция е нездравословно ", сподели още Зафиров.

" Българска социалистическа партия ще завоюва тези избори, тъй като влизаме почтено в тях, с ясна стратегия и визия. Ние сме единствената партия, която през последните години следва поредно опозиционната линия и се появи като единствената опция на ГЕРБ ", акцентира социалистът.

Зафиров уточни два целта на Българска социалистическа партия след спечелването на изборите: " Като спечелим изборите и сменим модела на ръководство на страната, ще бъдат преизчислени всички пенсии - не както в този момент се раздават пари на калпак. Другото, за което от доста време приказваме - нов модел в опазването на здравето. Болниците не са търговски сдружения. Тези две неща са реалистични, имаме ги заложени в нашите управнически стратегии и можем да ги осъществяваме ", добавя той.

Атанас Зафиров напомни, че Националният съвет на Българска социалистическа партия е решил всеки месец евродепутатите на левицата да организират срещи с Изпълнителното бюро на партията: " Така както парламентарната група на Българска социалистическа партия има непрекъсната връзка с управлението на партията, е обикновено и евродепутатите, излъчени от Българска социалистическа партия, най-малко един път в месеца да проведат една директна връзка и координиране на позициите и политиките на партията. "
 Два пътя за Българска социалистическа партия вижда Кирил Добрев - или консолидация, или борба
Два пътя за Българска социалистическа партия вижда Кирил Добрев - или консолидация, или борба

Надявал се Нинова да се вслуша в менторите си и да избере консолидацията

" Ще обновим формата на срещи с леви партии, обединения, сдружения и неправителствени организации. Надявам се и да разтеглим този формат и с други, които си слагат за цел свалянето на това държавно управление ", приключи заместник-председателят по съдружната политика на Българска социалистическа партия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР