Близо 50 км е бил преследван бусът с мигрантите, преди

...
Близо 50 км е бил преследван бусът с мигрантите, преди
Коментари Харесай

Близо 50 километра е бил преследван бусът с мигрантите преди инцидента

Близо 50 км е бил преследван бусът с мигрантите, преди да стигне до столичното Околовръстно, където е станал тежкият случай, при който пострада служител на реда.

Това стана ясно от думите на представители на прокуратурата и Министерство на вътрешните работи. Главният секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров и неговият заместител Станимир Станев подадоха оставки поради случая. Те приканиха Народното събрание да одобри законодателни промени.

Участъкът от Околовръстното шосе, наоколо до Казичене и автомагистрала " Тракия " остава затворен поради следствието.

Полицаяте откаран в болница „ Света Анна “. Мъжът е на 51 години, в безсъзнание и с голям брой пострадвания и с тежка черепно-мозъчно контузия. Има заплаха за живота му.

В момента го оперират по неотложност, потвърдиха от болница „ Света Анна “. След края на интервенцията се чака да има брифинг.

В лечебното заведение са докарани и трима потърпевши мигранти, както и водача на микробуса, който е българин.

„ Посегателството против полицейски чиновник е посягане против страната. Бяхме очевидци на сходни случаи в Бургас. В момента се повтаря цялата тази покруса. Тъй като делото е с огромна правна трудност, основният прокурор разпореди следствието да се организира от Националната следствена работа “, съобщи пред БГНЕС представителят на основния прокурор Сийка Милева.

От Министерство на вътрешните работи опровергаха първичната информация, че става въпрос за опит на микробуса да пресрещне на място буса с мигранти.

Мигрантите в микробуса са били общо 12 и са сирийци. В момента ги разпитват с преводачи, с цел да се обясни цялата обстановка, обясниха от Софийската градска прокуратура.

Все още не е ясно от кое място е тръгнал бусът с мигрантите. Засега е известно, че в началото е бил преследван от един полицейски автомобил, а в региона на Ихтиман към преследването се е включил още един.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР