Близо 50 граждани и представители на лекарското съсловие протестираха днес

...
Близо 50 граждани и представители на лекарското съсловие протестираха днес
Коментари Харесай

Протест и в Сливен в защита на д-р Димитров

Близо 50 жители и представители на лекарското съсловие стачкуваха през днешния ден в Сливен с искане законодателството да бъде променено по този начин, че да подсигурява сигурността на жителите и неизбежната защита да бъде регламентирана.
 Сливен Дарик Сливен
„ Искаме смяна на закона по този начин, че всеки един от нас да може да пази себе си, фамилията си и дома си “, съобщи доктор Нина Борова и добави, че сегашният закон дава опция на крадците да се усещат спокойни при осъществяване на закононарушение. „ Крайно време е гражданското общество в България да се разсъни и този протест може би ще  постави началото на една теория за инкриминиране на кражбата в България като най-тежко закононарушение против човешката независимост ”, съобщи проектант Петко Любенов.
 Сливен Дарик Сливен
 Друг представител на протестиращите – Доброслав Иванов съобщи, че е нужна незабавна смяна в законодателството, която да лиши нарушителите от опцията да влизат в непозната благосъстоятелност, като се употребяват от безнаказаността, която им разрешава сегашната редакция на законите. Затова протестиращите упорстват за бърза реакция и смяна в Наказателният кодекс. 

Поводът за митинга в Сливен е случая с лекар Иван Димитров, прострелял апаш пред дома си.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР