Близо 50 ентусиасти посрещнаха 21-то юнско утро за 2019 г.

...
Близо 50 ентусиасти посрещнаха 21-то юнско утро за 2019 г.
Коментари Харесай

108 пъти поглед към слънцето отправиха асеновградчани в чест на Деня на йога

Близо 50 запалянковци посрещнаха 21-то юнско утро за 2019 година в Асеновград, изпълнявайки тъкмо 108 пъти " Поздрав към слънцето ". Броят е селекциониран неслучайно - 108 се счита за свещено число. Повод за самодейността е Международният ден на йога, който се празнува по едно и също време допълнително от 40 града на България. Сред асеновградчаните, присъстващи на мероприятието бяха освен дами, а имаше и мъже. Всички дружно в синхрон изпълняваха гладко придвижванията от " Поздрав към слънцето " под управлението на инструктора Милена Петрова.

Инициативата се състоя навън - пред Градска библиотека " Паисий Хилендарски " в Асеновград за втора поредна година. Повторението на упражненията продължи към час, на фона на релаксираща музика. " Слънчевият привет " се състои от 12 поредни пози - " Сурия намаскара ". Той съставлява комплекс, който може даже да се трансформира в една цялостна процедура, защото съдърва напред и обратно огъващи, разтягащи пози, съчетани с дишането. Натоварват безусловно всяка част от човешкото тяло - крайници, ръце, стомах и така нататък Ако упражненията и дишането се извършват вярно, може да се увеличи издръжливостта и да бъдат изпълнени голям брой повторения, а след това - да се усили и пулсът.
Подходящи са за осъществяване даже от деца в 3-годишна възраст, а за горната възрастова граница няма ограничаване. Не се предлага за хора със сърдечни проблеми. За да се усеща тонизирано тялото е задоволително упражненията да се извършват 12 или 24 пъти на ден, или към 10-15 минути дневно ", изясни Милена. В заключени тя добави, че с цел да стартира да спортува един човек, той би трябвало да има мотивация, а с цел да придобие табиет за спортуване и придвижване е нужна воля. Инициативата в Асеновград стартира със загряване ставите и мускулите на участниците и незабавно по-късно продължи с 108-те пъти на осъществяване " Поздрав към слънцето ". Включили се в събитието споделиха, че сходни събития би трябвало да има по-често в града.

Специален посетител в Асеновград във връзка честването на днешния Международен ден на йога бе лекар Шарад Бхалекар от влиятелния Кайвалядхама йога институт в Индия. Пред Actualno.com той изясни, че с цел да мотивираме някой да прави нещо, то той би трябвало първо да го види с очите си. " Пример за това е днешното мероприятие. За да стартират да харесват йога, хората е добре първо да опитат с нещо обикновено.
" Сурена безсрамник " ( " Поздрав към слънцето " ) се състои от простички извършения. Така човек би трябвало да стартира, с цел да не му е тежко и да се откаже още първоначално ", разясни лекар Шарад Бхалекар. Той уточни, че йога, като цяло, е упражнение, което кара мозъка да работи за вас. Препрограмира тялото, което след това се приспособява и се освобождава от стрес по този метод и дава доста задоволство. А най-ценният съвет, който той насочи към асеновградчани, бе " Бъдете йога, изпълнявайте йога и лека-полека вие ще достигнете до един нравствен мир! "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР