Близо 50 души се събраха тази вечер пред Министерски съвет

...
Близо 50 души се събраха тази вечер пред Министерски съвет
Коментари Харесай

Граждани протестираха в подкрепа на Радев на Дондуков

Близо 50 души се събраха довечера пред Министерски съвет против политиката на кабинета „ Борисов “. Някои от тях на глас се оповестиха в поддръжка на президента Румен Радев, който съобщи, че се разграничава от политиката на  Бойко Борисов, предаде кореспондент на БГНЕС.
Сред протестиращите беше енергийният специалист Еленко Божков, който пък изрично е срещу метода за създаване на нов тръбопровод до Перник. Около него можеше да се видят и редица пенсионери, които нормално стачкуват против политиката на Комисията за енергийно и водно контролиране и „ Топлофикация “.
„ Решението, което избра кабинетът е рисково от техническа позиция, тъй като може да провокира превишаване на налягането по остарелия Пирински тръбопровод. По него се довежда водата до Мало Бучино “, предизвестява специалистът, който също изиска оставката на Борисов.
По отношение на коментара на концесионера на Софийска вода, че няма да има проблем водата да минава през столичния тръбопровод за  Перник, Божков съобщи, че „ Веолия “ не желае да си има проблем с страната и с кмета на София Йорданка Фандъкова. „ Затова ще споделят, че няма проблеми и ще стиска палци да не се стига до повреди “, добавя някогашният член на държавния регулатор.
„ Имахме фантазии, с които сегашните ръководещи се подиграха. Искахме да забележим България силна, мощна с промишленост. Нищо от това не се сбъдна “, съобщи пред БГНЕС хидроинженер Здравко Нешев, който над 25-години е взел участие в построяването на ВиК системата в „ Кремиковци “ и други стратегически обекти.
Пенсионерът дефинира политиката като „ покруса “. „ Преди 40 години бяхме на челно място в света по брой на хидроинженери, а днес са шепа. Това към този момент не е влиятелна специалност. Подиграха се с водата на България! “, споделя още мъжът.
Лидия също е пристигнала да изрази възмущението си и съобщи, че застава на страната на мизерстващите и гладуващите. Според нея не е възможно при започване на 21 век да има хора без вода и да нямат какво да ядат.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР