Близо 50 души са замесените в схема за уреждане влизането

...
Близо 50 души са замесените в схема за уреждане влизането
Коментари Харесай

Разкриха схема за $25 000 000 за нечестно влизане в US университети

Близо 50 души са забърканите в скица за споразумяване влизането в университет на децата си по противозаконен път. Сред тях са артисти и основни изпълнителни шефове. Федералните управляващи разкриха, че схемата коства $25 милиона и най-вече урежданите места са били за университетите Йейл и Станфард, написа Reuters.

Най-голямата скица за машинация в образованието в Съединени американски щати стартира от дребна компания за подготовка на претендентите за лицей, основана в Нюпорт Бийч, Калифорния. Тя си е служила с подкупи на треньори, нереални резултати на тестванията, лъжливи фотоси, с цел да може децата на богатите родители да бъдат признати.

" Тези родители са от каталога за благосъстояние и привилегии. За всеки студент, влезнал с машинация, стои един в действителност надарен неприет претендент ", декларира американският юрист Андрю Лепинг.

Уилям Сингър управлява компанията Edge College & Career Network, която е движела целия развой. 58-годишният притежател се е признал за отговорен по обвиняванията за ръководство на схемата, която му печели от $100 000 до $2,5 милиона за услугите на уредено дете.

" Подкупвах или купувах треньори на място ", е споделил Сингър, като се е признал за отговорен по обвинявания, в това число рекет, пране на пари, възпрепятстване на правораздаването.
 Снимка 411869
Източник:

Част от забърканите са актрисите Хелисити Хъфман от хитовия сериал " Отчаяни съпруги ", Лори Лоуглин. Хъфман ще бъде освободена под гаранция от Щатски долар 250 000, а брачният партньор на Лоуглин, Масимо Джини, който е прочут фешън дизайнер ще заплати $1 милион.

Скандалът е последният и най-мащабният от поредност измами, свързани с нелегално споразумяване на място в университетите. През последните няколко години към 300 чиновници на реда са обиколили цялата страна, с цел да извършат арести на забърканите в схемите.

Прокурорите към този момент са посочили 33 родители и 13 треньори и сътрудници в бизнеса на Сингър. Други забъркани родители са Мануел Хенрикес, изпълнителен шеф на Hercules Capital Inc, Гордън Каплан, съ-предсидател на интернационалната адвокатска адвокатска фирма Willkie Farr & Gallagher, Бил Макглашър, който оглавява капиталовия клон на частния фонд TPG Capital и Дъглъс Ходж, някогашен основен шеф на компанията за ръководство на вложения Pimco.

Ръководителите на схемата и родителите, които са платили децата им да получат място в влиятелен университет могат да бъдат наказани на 20 години затвор.

" Това, което вършим е да помогнем на най-богатите фамилии в Съединени американски щати да намерят учебно заведение на децата си ", изяснява Сингър.

Нито един студент не е упрекнат до този миг. Властите настояват, че никои от тях не са знаели за измамата. Прокурорите споделят, че от университетите зависи по какъв начин ще постъпят с признатите по противозаконен метод студенти. Университетът Йейл и Университетът в Южна Калифорния си сътрудничат с управляващите по отношение на предприемането на последващи дейности.

Рудолф Мередит, някогашният футболен треньор на женския тим в Йейл, е подала оставка през ноември след 24 години на този пост. Тя е приела рушвет в размер на $400 000 от Сингър. Друг някогашен треньор по ветроходство в университета Станфорд също се е признал за отговорен.

Прокуратурата разкри, че схемата е почнала през 2011 година, като е включвала и услуги за влизане в Тексаския университет, Университетът в Джорджтаун, Университетът Уейк Форест и Калифорнийския университет в Лос Анджелис.

Част от измамата включва родителите да лъжат, че децата им имат увреждания, което им обезпечава в допълнение време на изпити. След това те са съветвани да изберат един от двата тестови центъра - в Хюстън или в Тексас, в които компанията на Сингер има надзор.

Администратори в тези тестови центрове са упрекнати във взимане на рушвет от десетки хиляди долари, с цел да разрешат клиентите на Сингър да мамят на изпита. Или да преправят правилните отговори на неверни на претенденти, взели изпита. Сингър авансово се е уговарял с родителите какъв резултат би трябвало да получи тяхното дете.

Фирмата му също оказва помощ на родителите да изфабрикуват фотоси, на които децата наподобяват като доста готови спортисти. Били са употребявали фотоси от интернет, обработвани със програмен продукт.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР