Близо 50 души от 3 созополски села протестираха в центъра

...
Близо 50 души от 3 созополски села протестираха в центъра
Коментари Харесай

Протестираща в Черноморец: Ще се запаля, Каракачанов да дойде да ме гледа

Близо 50 души от 3 созополски села стачкуваха в центъра на град Черноморец поради нерешени с министерството на защитата проблеми там и в околните села Атия и Присад.

Жители на Черноморец упорстват военното министерство да спре продажбата на поделения, защото на територията им има частни земи. Готови с изключение на на митинги и на гражданско непокорство са наследниците на аграрни земи, които попадат в обсега на военните парцели, оповестени за продажба.

,,Имаме документи за благосъстоятелност от 1939 година. От 2005 година започнахме с митинги. Бяхме в София, бяхме пред Народното събрание, беше ни дадено решение на казуса. До момента никой не си е получил земите. Не ни пускат да си влезем във притежание. Имаме извоювани каузи ", обявиха протестиращите за БНР.

,,Готова съм. Ще се запаля. Каракачанов да пристигна да ме гледа по какъв начин ми взеха земята'', съобщи една от протестиращите.

Жителите на Атия са срещу построяването на три площадки за рискови боклуци на 300 метра от къщите им. Хората се тормозят от екологично замърсяване.

,,Тръбата излиза напряко в дерето, където е за мръсната канализация. Направо в природата отиват химикалите'', сигнализираха те.

Протестиращите от село Присад пък са недоволни от неналичието на вода поради неуреден проблем с помпената станция край селото.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР