Близо 50 100 текстилни изделия, обувки и чанти, носещи логото

...
Близо 50 100 текстилни изделия, обувки и чанти, носещи логото
Коментари Харесай

Над 50 000 имитации на световни брандове задържаха наши митничари!

 Близо 50 100 текстилни произведения, обувки и чанти, носещи логото на световноизвестни марки задържаха митническите чиновници на Групово дело " Митническо следствие и разузнаване " при инспекции в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Петко челник.

При един от случаите стоките са открити в товарен автомобил с турска регистрация,  влизащ в страната от Гърция през Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Петко челник на 23.02.2020 година Шофьорът на камиона, турски жител, е показал документи за транспорт на 295 колета с текстилни произведения от Турция за Германия. Превозното средство е селектирано за щателна инспекция, която се извършава в митническо хале на Териториална дирекция Тракийска в Пловдив. Установени са 37 077  текстилни произведения,  с логото на предпазени търговски марки, от които 27 060 са били декларирани, само че са арестувани заради подозрения, че нарушават права върху интелектуалната благосъстоятелност, а останалите 10 017  артикула не са били разказани в комерсиалните документи и са арестувани като предмет на контрабанда.

На 22 и 25 февруари 2020 година,  при инспекции в  региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Петко челник на два камиона,  пренасящи артикули от Турция  за страни от Западна Европа,  митническите служители  откриват  13 020 спортни комплекта, тениски, спортни обувки и чанти с логото на Lacoste, Moncler, Balenciaga, Stone Island, Boss, Nike, Disquared 2. Стоките са арестувани заради подозрения, че нарушават права върху интелектуалната благосъстоятелност.

За случаите ще бъдат осведомени правопритежателите на комерсиалните марки. За откритите контрабандни артикули е формирано административнонаказателно произвеждане.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР