Близо 50 000 лева е отделила тази година общинската управа

...
Близо 50 000 лева е отделила тази година общинската управа
Коментари Харесай

Община Лом дава близо 50 бона за борба с комари, кърлежи и гризачи

Близо 50 000 лв. е отделила тази година общинската администрация в Лом за очистване на нашествията на комари, кърлежи и гризачи след зимните студове. Планирани са химически офанзиви на териториите на паркове, крайбрежни и вилни зони и тревните площи на учебни заведения и детски градини, оповестиха от локалната администрация.
Три пръскания против комари и кърлежи ще бъдат осъществени в пристанищния град от април до юни. Общинската администрация към този момент е оповестила процедура за избор на компания реализатор и състезанието би трябвало да завърши до края на този месец. В началото на пролетта нормално водите на Дунав прииждат от снеготопенето и заливат крайбрежните зони у нас и в Румъния. В заблатените долове се развъждат цели армии комари, които нападат обитаеми места и фермите в региона. За битка с крилатите кръвопиещи ломската администрация е определила 36 000 лв..
Дезинфекторите ще обработят всички зелени площи в града, тревите край реките дунав и Лом, вилните зони и крайбрежните села. В химическите офанзиви ще бъде включен и специфичен аерозол против рисковите тигрови комари, преносители на вирусите на треските Денга и Чикунгуня. Тигрови комари бяха открити в региона на Лом преди няколко години.
В началото на май ще бъде осъществено и първото от плануваните две пръскания против кърлежи в паркове и алеи и в градините на образователни и обществени заведения, както и срещу плъхове и мишки в градската канализация. За борбата с насекоми и гризачи са планувани 10 000 лв..
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР