Близо 50 000 души са получили нареждане за евакуация в

...
Близо 50 000 души са получили нареждане за евакуация в
Коментари Харесай

Евакуират близо 50 000 души заради пожарите в Калифорния

Близо 50 000 души са получили разпореждане за евакуация в Калифорния поради горски пожари. До момента няма публични данни за потърпевши български жители.

Силният и топъл вятър пречи на огнеборците да овладеят горските пожари, обхванали покрайнините на Лос Анджелис, Сан Франциско и Санта Кларита.

Унищожени са къщи, само че към този момент не се оповестява за потърпевши хора.
Катрин Баргър, представител на управляващите в Лос Анджелис: По последни данни към 40-50 хиляди поданици са евакуирани. Потвърдено е, че шест къщи са изгорели, само че броят им може да се усили. Целта е да спрем разпространяването на огъня.
Прекъснато е придвижването по междущатската автомагистрала, която свързва Лос Анджелис със северните региони. Десетки семейства са без електричество.
Даръл Осби, шеф на пожарната в Лос Анджелис: Смятаме, че пожарите са обхванали към 3950 акра. Ангажирани са над 500 огнеборци.
Калифорния към момента се възвръща от пожарите през предходната година, при които починаха десетки хора. Като причина за бедствието беше посочена нередовност на електрическата мрежа. Сега още веднъж има сходни подозрения.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР