Близо 5 000 пчелни семейства са натровени през последните два

...
Близо 5 000 пчелни семейства са натровени през последните два
Коментари Харесай

Близо 5 000 пчелни семейства са натровени в Плевенско тази пролет

Близо 5 000 пчелни фамилии са натровени през последните два месеца в Плевенско. Засегнати са множеството от селата в района. Причината е, че аграрни производители не съблюдават условията за напръскване на културите с препарати за растителна отбрана . Пчеларите от района готвят митинг пред регионалната и общинската администрация в Плевен в събота, 4 май, от 10,00 ч. Това заяви за Actualno.com доцент Юлиян Станчев, ръководител на Областния пчеларски съюз.
„ Протестът може да прерасне в народен, тъй като този проблем съществува в цялата страна. Подкрепиха ни пчелари и от други райони. Има аграрни производители, които пръскат денем, макар че е неразрешено. Пръскат цъфтяща растителност, употребяват мощни препарати и от това пострадаха съществено много пчеларски стопанства “, добави доцент Станчев.
На митинга пчеларите ще упорстват да се откри метод да бъдат принудени земеделските производители да съблюдава нормативната уредба и разпоредбите за растителна отбрана. За нарушителите да бъдат планувани по-високи наказания и наказателна отговорност – затвор за този, който трови пчели.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР