Близо 5 млн. сирийски деца са родени по време на

...
Близо 5 млн. сирийски деца са родени по време на
Коментари Харесай

Уницеф: 5 млн. деца са родени по време на войната в Сирия, плащат висока цена

Близо 5 млн. сирийски деца са родени по време на войната в Сирия, а още 1 милион - в заточение, съобщи Българска телеграфна агенция като цитира известие на " Уницеф ". Данните са за интервала сред 2014 и 2019 година.

Децата заплащат висока цена в този спор, в който доста страни и локални или районни сили се намесват, се споделя в изказване на организацията на Организация на обединените нации за отбраната на правата на детето.

През посочения интервал са убити 5 417 деца, което значи, че едно дете е загивало на всеки 10 часа. Освен това са ранени 1 639 деца.

Около 5 хиляди деца са вербувани, с цел да вземат участие самите те в бойни сражения, някои от тях едвам на 7-годишна възраст, добавя организацията и акцентира, че хиляда медицински или учебни инфраструктури са станали обект на нахлуване.

Конфликтът навлиза в десетата си година, а с това и милиони деца навлизат във второто си десетилетие на живот във война, принуждение, гибел и заточение, показва изпълнителният шеф на " Уницеф " Хенриета Фор.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Новини без ковид (84)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР