Близо 5-километрова опашка от тирове се е образувала на магистрала

...
Близо 5-километрова опашка от тирове се е образувала на магистрала
Коментари Харесай

Бедствие: Огромна тапа на АМ "Хемус", над 60 катастрофи в първия сняг ВИДЕО

Близо 5-километрова опашка от тирове се е образувала на автомагистрала "Хемус ". Задръстването стартира от 25 км на автомагистралата преди тунел "Витиня ", в посока Варна, оповестява Glas.bg.

Тировете се отбиват през прохода "Витиня ".





Автомобил се е блъснал в мантинелата, а при различен случай бус е аварирал по средата на платното.



Над 60 произшествия са регистрирани в полицията досега в страната, заяви пред БНР контрольор Лъчезар Близнаков от Министерство на вътрешните работи.

Пътната полиция поучава хората да се преценяват със заснежените пътища, в случай че потеглят с колите си.



"Няма бедстващи жители и закъсали коли. Всички пътища са проходими при зимни условия, даже и планинските проходи. Ограничения има само за прохода Троян-Кърнаре, където е неразрешено придвижването на пътни транспортни средства над 12 тона.



Имаме уверението на АПИ, че на терен работят над 300 машини, които не престават обработката на пътищата. 42 случая са настъпили на незабавния тел.112, които касаят независимо аварирали транспортни средства, напуснали платното за придвижване след загуба на надзор, което води до извода за подценяване на пътната конюнктура.

Апелираме към водачите да се преценяват скоростта на придвижване с динамично изменящата се пътна конюнктура ", сподели Лъчезар Близнаков.​​​​​​​

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР