Близо 5 кг метамфетамин са открили митническите служители на МП

...
Близо 5 кг метамфетамин са открили митническите служители на МП
Коментари Харесай

5 кг метамфетамин в походната кухня на тираджия откриха митничари

Близо 5 кг метамфетамин са разкрили митническите чиновници на Министерство на правосъдието " Капитан Андреево " при инспекция на товарен автомобил - влекач с полуремарке с турска регистрация.

Метамфетаминът е открит в долапа на полуремаркето, който постоянно се употребява от водачите за предпазване на храна и посуда. В две тенджери, грил тиган и черна полиетиленова торба, митническите чиновници откриват девет транспарантни плика, съдържащи бяло кристално вещество.

Тирът дошъл на 12.10.2022 година на пункта и е пътувал от Турция за Германия. Водачът- турски жител с букви А.К., показал пред митническите чиновници постоянни документи за транспортираната групажна стока. Тирът е бил тестван по метода " разбор на риска ".

При осъществения полеви тест веществото реагирало на метамфетамин. Общото бруто тегло на открития опиат е 4,900 кг на стойност за потребностите на правосъдната система 122 500 лв..

По случая е формирано досъдебно произвеждане от проверяващ митнически контрольор под надзора на Окръжна прокуратура - Хасково.

На 13.10.2022 година с разпореждане на наблюдаващия прокурор турският жител е арестуван за период до 72 часа.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР