Близо 5 часа умува Пловдивския военен съд, преди да се

...
Близо 5 часа умува Пловдивския военен съд, преди да се
Коментари Харесай

Трудно решение, бурни страсти в залата, командосът, наръгал полицай, остава...

Близо 5 часа умува Пловдивския боен съд, преди да се произнесе за мярката за неотклонение на 33-годишния командос Ангел Желязков. Магистратите отсякоха, че го оставят в ареста за съзнателно ликвидиране на служител на реда.

Полицаят Добромир Лазаров неведнъж се е заканвал с ликвидиране на командоса Ангел Желязков. Една от заканите е била: "Педерастче малко, ще те убия! ". Това съобщи по време на съвещанието в Пловдивския боен съд юристът на арестувания Красимир Елдъров, предава "24 часа ". Той добави, че в неделя вечерта също е имало позвънявания от страна на служителя на реда до командоса, в които той му е споделил, че ще пристигна да се схванат. "Недей идвай, не искам да имаме спорове ", отвърнал Желязков. В последна сметка обаче в 23:30 часа в неделя служителят на реда е отишъл пред блока му на бул. "Александър Стамболийски " в Пловдив.

"Той се е подготвял да го нападне, за какво другояче е бил толкоз път от Сопот до Пловдив ", попита юрист Елдъров.

По думите му командосът е извадил нож, с цел да отбрани освен своя живот, само че и този на дознателката Люба Алексова, която до този миг е била с него.

Защитникът уточни, че откакто е намушкал служителя на реда, командосът му е оказал помощ, съдействал е да бъде качен в колата за спешна помощ. Раненият Лазаров е споделил на Желязков: "Какво направи, бе човек? ". Командосът му отвърнал: "Нали ти споделих да не идваш, опропасти ми живота ".

Адвокат Елдъров попита в залата и за какво проверяващите не дават информация къде е оръжието на служителя на реда. Той изрече подозрение, че служителят на реда не е отишъл пред блока на военния невъоръжен.

От своя страна прокурорът Ангел Узунов уточни, че във съдбовната нощ командосът е носил в себе си два ножа. Единият е бил джобен, сгъваем, с надпис "Гербер " и сувенирен. С втория нож е пробол противника си. Обвинителят акцентира, че досега има единствено едно изрично доказателство за отправена закана за ликвидиране от страна на служителя на реда към военния.

"Това е станало на 17 или 18 май, а не в деня на случая ", посочи прокурорът.

Самият Ангел Желязков съобщи: "Не съм имал желание за борба, пробвах се по всякакъв начин да я избегна. Действах при самоотбрана. Съжалявам за случилото се ".

Той изиска по-лека мярка за неотклонение. Очаква се Пловдивският боен съд да разгласи решението в 15:30 часа.

"Ако не беше боен, в този момент щеше да е там, където е лекар Димитров. Ударът не е бил пряк в сърцето. Имало е безредно нанасяне на удари от самоотбрана, имало е драскотини по тялото. Дал е подробни пояснения пред проверяващите. Оказал е помощ на потърпевшия, съдействал е да го качат в колата за спешна помощ. Питал е по-късно какво е станало, интересувал се е. Някой натиска доста крепко клавиша и желае най-тежката мярка на индивида с пагони.

Командосът бе задържан на 21 май по тази причина, че намушка служителя на реда в Пловдив.

Народът е споделил "каквото е търсил някой, това е намерил ". Къде е оръжието на служителя на реда, по какъв начин ще се потвърди, че то не е било в него? Служебният му револвер липсва, никой не знае къде е той. Има обстоятелства по делото за недвусмислени закани към военния, има разстояние, изминато от Сопот до Пловдив, където живее моят клиент Ангел Желязков.

Какво е правил служителят на реда Добромир Трифонов измежду нощ в дома на клиента ми? Това разяснява директно след мярката за неотклонение бранителят на обвинения юрист Красимир Елдъров. Той акцентира още, че не приема квалификацията на обвиняването за ликвидиране, осъществено с особена свирепост.

„ Като настояват от обвиняването за две наръгвания с нож в сърцето, едното в камерата, по какъв начин тогава Лазаров се е движил, разменяли са си реплики двамата. Това би трябвало да бъде изяснено от сложна съдебно-медицинска експертиза и от писмени данни по делото. Полицаят не умира незабавно, а след случая, в болничното заведение “, изясни юристът. Преди това братът на командоса описа пред БЛИЦ, че нещата напълно не са такива, каквито обвиняването твърди.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР