Близо 5,4 милиона украински бежанци са избягали от своята страна

...
Близо 5,4 милиона украински бежанци са избягали от своята страна
Коментари Харесай

Над 55 000 бежанци от Украйна са регистирани само за последните 24 часа, съобщи ООН

Близо 5,4 милиона украински бежанци са избягали от своята страна от началото на съветската инвазия на 24 февруари, като единствено за последното денонощие те са 55 635, демонстрират огласени през днешния ден данни на Върховния комисариат на Организация на обединените нации за бежанците (ВКБООН), представени от Франс прес.

Макар бежанският поток доста да е намалял от март месец, Организация на обединените нации чака той да нарасне с още три милиона до края на годината.

Според ВКБООН към 27 април украинците, напуснали страната си от началото на съветската инвазия, са общо 5 372 854.

Жените и децата съставляват 90 % от тези бежанци, а мъжете от 18 до 60-годишна възраст, подлежащи на готовност, нямат право да напущат Украйна.

Близо две трети от украинските деца са напуснали домовете си, което включва и вътрешно разселените.

Повече от 7,7 милиона души са напуснали домовете си, само че към момента се намират в Украйна, заяви Международната организация по миграция (МОМ).

Преди началото на съветската инвазия Украйна е имала население от 37 милиона души в районите под контрола на държавното управление. Тези числа не включват Крим, анексиран от Русия през 2014 година, и регионите в Източна Украйна, следени от проруските сепаратисти, показва Агенция Франс Прес.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР