Близо 5.3 млн. лв. са приходите от реализирани нощувки в

...
Близо 5.3 млн. лв. са приходите от реализирани нощувки в
Коментари Харесай

С 12% повече приходи от м.г. са отчели хотелиери във Варна през октомври

Близо 5.3 млн. лева са приходите от осъществени нощувки в хотелите във Варненска област през октомври. Това оповестява Регионалното статистическо бюро като регистрира, че това е растеж с към 12 % в съпоставяне със същия интервал на предходната годината. Около 22.6% от увеличените доходи са от нощувки на български жители, а 6.5% от чужденци.

Данните на статистиката демонстрират още, че увеличените доходи са осъществени при едвам 14% претовареност на легловата база в 185 места за настаняване. Пренощувалите в тях през октомври са 38.5 хиляди души, от които 57.5% българи. Чужденците са били 16.4 хиляди Най-много – към 28.5% са били германците, следван от израелски туристи – близо 16% и румънци – към 8%.

Общият брой на нощувките, осъществени в местата за настаняване във варненска област през октомври са били 104.7 хиляди, което е с 6.3% повече в съпоставяне със същия месец на м.г. Най-често посещаваните хотели са били категоризирани с 3 звезди като в тях са осъществени близо 11% от всички нощувки.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР