Близо 45 млн. души в Южна Африка спешно имат нужда

...
Близо 45 млн. души в Южна Африка спешно имат нужда
Коментари Харесай

45 млн. души в Африка гладуват

Близо 45 млн. души в Южна Африка незабавно имат потребност от подкрепяне с храни вследствие на суша, наводнения и стопански компликации, оповестиха от Организация на обединените нации.
„ Кризата с глада е с измерения, които преди не сме виждали и има доказателства, че ще се утежни ", гласи изказване на районния шеф на Световната стратегия за храните (WFP) Лола Кастро.
Агенцията предизвести, че е осигурила единствено 205 милиона $ от нужните ѝ 489 милиона $,. Семействата в района към този момент пропущат хранене, взимат децата си от учебно заведение, продават скъпи активи и изпадат в задължения.
В Южна Африка като цяло - където температурите се покачват два пъти по-бързо от останалия свят - хората претърпяват най-тежката суша от 35 години насам, сочат данни на Организация на обединените нации, съобщи БГНЕС.
Ниският напредък, възходящото население, сушата и наводненията се комбинират, с цел да влошат хранителната неустановеност в района.
" Ако не получим нужното финансиране, няма да имаме различен избор, с изключение на да помогнем на по-малко от най-нуждаещите се и с по-малко ", сподели Кастро.
Най-тежко засегнатите страни са Есватини, Лесото, Мадагаскар, Малави, Мозамбик, Намибия, Замбия и Зимбабве.
Почти половината от 15 милиона души в Зимбабве живеят в положение на хронична хранителна неустановеност, споделят от Организация на обединените нации.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР