Близо 408 000 или почти 60% от учениците в страната

...
Близо 408 000 или почти 60% от учениците в страната
Коментари Харесай

Близо 60% от учениците се върнаха в клас за началото на втория срок 

Близо 408 000 или съвсем 60% от учениците в страната се върнаха в учебно заведение в първия ден на втория образователен период, а останалите учат онлайн, оповестиха в сряда от просветителното министерство.

През тази седмица на всички места в страната децата от първи до четвърти клас са в клас. В някои области всички деца започнаха втория период в учебно заведение, а в други някои випуски над пети клас учат от у дома поради усложнената епидемиологична обстановка. Само в две области - Стара Загора и Бургас, децата от пети до 12-и клас учат напълно онлайн.

Според статистиката на министерството единствено 7662 възпитаници са влезнали в класните стаи на 7 февруари без да бъдат тествани за ковид. Става въпрос за местата с ниско равнище на болни от под 250 на 100 000 души.

Други 48 600 деца не са били изследвани, тъй като имат издадени зелени серификати за сложена вкасина, преболедуване на COVID-19, съществуване на антитела или негативен ПСР тест. По данни на здравното министерство напълно имунизирани са 8,88% от гимназистите в страната, а близо 17% от учениците сред 5 и 12 клас към този момент са се срещнали с ковид през шпоследните шест месеца.

Намаляват случаите на деца с положителни проби. Установените при започване на втория период положителни проби са 473 по отношение на 787 при последното всеобщо проучване преди междусрочната почивка.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР