Близо 4000 души на ден посещават басейните с луга на

...
Близо 4000 души на ден посещават басейните с луга на
Коментари Харесай

Близо 4000 души на ден посещават басейните с луга на Атанасовското езеро в Бургас

Близо 4000 души дневно посещават басейните с луга на Атанасовското езеро в Бургас. Това демонстрира последният мониторинг в региона, заяви Радостина Ценова от Българската фондация "Биоразнообразие ".

Тя изясни, че лечебната тиня и лугата са остатъчни артикули от солодобива. Черната тиня е потвърдено средство за облекчение и лекуване на ставни болести. Лекува съвсем всички кожни заболявания, работи разкрасяващо и подмладяващо на кожата, заличава даже белези от рани. Калта се образува от гниенето на разнообразни организми, като 1 см от нея се образува за повече от 1 година.

Ценова осведоми, че на 10 август ще бъде открит Фестивалът на солта - от 16.00 часа, в региона на южната част на езерото. В състезанието може да се включи всеки искащ без значение от възрастта. Единственото изискване на уредниците на събитието е участниците да бъдат артистично намазани с тиня от езерото и да дефилират атрактивно на спонтанната сцена. Жури ще дефинира спечелилите, само че награди ще има за всички участници. Организаторите се надяват, че в тазгодишното издание ще се включат освен доста от хората, които всекидневно употребяват басейните с луга и тиня и се възползват от безплатните спа процедури, само че и особено готови за състезанието участници.

Темата на шестото издание на фестивала е "Солта на живота ". Фестивалът ще предложи разнородни занимания за деца и възрастни, ориентирани към представянето и опазването на солниците и лагуната на Атанасовско езеро, които са естествено и културно завещание.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР