Близо 400 мигранти бяха спасени вчера край бреговете на Либия.

...
Близо 400 мигранти бяха спасени вчера край бреговете на Либия.
Коментари Харесай

Близо 400 мигранти са спасени край бреговете на Либия

Близо 400 мигранти бяха избавени през вчерашния ден край крайбрежията на Либия. Всички интервенции бяха координирани от либийската работа за брегова защита. Това заяви през днешния ден италианското министерство на вътрешните работи, съобщи ТАСС.
По данни на ведомството са подкрепени общо 393 мигранти, чиито лодки са претърпели злополучие, и всички избавени са откарани в разнообразни либийски градове.
В някои случаи корабокрушенците са били избавени от катери на либийската брегова защита. Сто бедстващи мигранти, очаквали помощ в морето от през вчерашния ден сутринта, са били качени на изпратен в зоната търговски транспортен съд, плаващ под флага на Сиера Леоне, който пътува сега към Мисрата.
Италианският вицепремиер и вътрешен министър Матео Салвини изрази удовлетворение от избавителните интервенции, като съобщи, че "сътрудничеството (с Либия) дава плодове ". По-рано интервенциите от този вид в Средиземноморието бяха координирани от италианската брегова защита и избавените бяха доставяни в пристанища на Апенините.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР