Близо 400 кандидати за едва 25 свободни места377 кандидати подадоха

...
Близо 400 кандидати за едва 25 свободни места377 кандидати подадоха
Коментари Харесай

Изключителен наплив за прокурори въпреки исканията за оставката на Гешев

Близо 400 претенденти за едвам 25 свободни места

377 претенденти подадоха документи за 25 места за прокурори. 246-има се явиха на изпит, на който писаха за правата на индивида.

Въпреки настояванията за оставка на основния прокурорИван Гешев и рецензиите към прокуратурата тези длъжности очевидно са привлекателни, отбелязва вестник.

В три от аудиториите на Софийския университет "Св. Климент Охридски " през днешния ден се организира писменият изпит по оповестения с решение на Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет (ВСС) конкурс за в началото назначение и заемане на 25 длъжности „ прокурор “ в 10 районни прокуратури. Това оповестиха от Висшия правосъден съвет.

Шест длъжности са оповестени за районната прокуратура в Бургас, по три за районните прокуратури в Монтана, Силистра и Шумен, по две за тези в Благоевград, Враца, Кърджали и Самоков и по една служба за Видин и Хасково.

В наличието на членове на конкурсните комисии и на претенденти са изтеглени проблем по наказателноправни науки и тест по Право на Европейския съюз и в региона на правата на индивида.

От позволените до присъединяване в състезанието 377 претенденти на писмения изпит се явиха 246.

Кандидатите, получили оценка не по-ниска от 4,50 на проблема и не по-ниска от 4,50 на теста ще бъдат позволени до вербален изпит, допълват от Висш съдебен съвет.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР