Близо 400 души са били ранени в Ливан при вчерашните

...
Близо 400 души са били ранени в Ливан при вчерашните
Коментари Харесай

Близо 400 ранени след бурните протести в Ливан

Близо 400 души са били ранени в Ливан при вчерашните конфликти сред стачкуващи и силите на реда в Бейрут, когато насилието доближи връхната си точка от началото на протестното придвижване. Това демонстрират новите данни на службите, които са оказали помощ на потърпевшите, съобщи AFP.
Около 377 души са получили здравна помощ на място или са били откарани в лечебни заведения по време на конфликтите, раздрусали региона към Народното събрание и " Площада на мъчениците ", които станаха епицентър на митингите в Бейрут, сочат данни на ливанския Червен кръст и гражданската отбрана, събрани от AFP.
Ливан бе обзет от суматоха и яд, откакто националната валута, която над две десетилетия бе обвързана с $, се срина и през последните седмици загуби над 60% от цената си на черния пазар.

Икономиката не регистрира напредък, а притокът на капитали от чужбина пресъхна. Същевременно мощно задлъжнялата страна разчита на вноса за по-голямата част от главните артикули за популацията.
Банките импровизирано постановиха финансов надзор, ограничавайки тегленето на суми в долари и интернационалните преводи.
Страната също така е без държавно управление, откогато на 29 октомври предходната година министър председателят Саад Харири подаде оставка, изпълнявайки главно искане на протестиращите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР