Близо 400 дървета от вида черен бор“ са били изсечени

...
Близо 400 дървета от вида черен бор“ са били изсечени
Коментари Харесай

Изсякоха незоконно огромна борова гора край Горна Оряховица и Арбанаси

Близо 400 дървета от типа „ черен бор “ са били изсечени нелегално от държавни гори в местностите „ Камъка “ и „ Арбанашко бърдо “ в землищата на Горна Оряховица и Арбанаси. За сечта има формирани досъдебни производства, а на лесовъда, издал позволителните за сеч, са формирани 3 акта, следва лишаване на лиценза му.
Това откри инспекция на полицията, прокуратурата и Регионалната дирекция по горите след сигнали на жители преди месец за поголовна сеч, оповестява БНР.

„ Установихме, че нелегално са отсечени близо 400 бора, което прави към 200 плътни кубически метра дървесина “, съобщи за „ Хоризонт “ инж. Зорка Иванова, заместник-директор на Регионалната дирекция по горите във Велико Търново.

Държавното горско стопанство „ Болярка “ е сключило контракт при започване на тази година с частна компания от стражишкото село Сушица за разреждане на широколистна гора в двете местности. След сигнали на жители и протестно писмо от кмета на община Горна Оряховица Добромир Добрев за поголовна сеч, последва инспекция на институциите.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР