Близо 400 000 лв. трябва да плати управител на фирма

...
Близо 400 000 лв. трябва да плати управител на фирма
Коментари Харесай

Условна присъда и 400 000 лв. глоба за неплатени данъци

Близо 400 000 лева би трябвало да заплати шеф на компания за неплатени налози, реши състав на Варненския областен съд. Точната сума е 390 000 лева, дружно с дължимите лихви.

Сашо Стефанов бе наказан от състав на Варненския областен съд на три години отнемане от независимост, чието изтърпяване е отсрочено с изпитателен период от 5 години, в наказателно произвеждане по общия ред. 56-годишният мъж бе упрекнат в това, че като шеф и представляващ компания „ Ферос “ ЕООД избегнал заплащането на Данък добавена стойност в изключително огромни размери, като удостоверил лъжа в подадени персонално от него и посредством други две лица справки-декларации в Национална агенция за приходите. Престъплението е осъществено като продължавано действие от март 2003 до януари 2005 год.

С присъдата си съдът задължи Сашо да заплати на Министерството на финансите сумата, представляваща претърпени имуществени вреди от страната дружно със законните лихви до окончателното й издължаване. В негова тежест са и направените разходи по траялото години наказателно дело в размер на 1533,60 лв..

Съдебният акт на Варненския областен съд предстои на обжалване пред Апелативния съд в 15-дневен период.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР