Близо 40 ученици и студенти от Североизточна България участваха в

...
Близо 40 ученици и студенти от Североизточна България участваха в
Коментари Харесай

Среща на млади изследователи и учени се проведе в Русе

Близо 40 възпитаници и студенти от Североизточна България участваха в полемика, отдадена на опциите за развиване на научно-изследователски планове, стартъп и цивилен начинания.

Събитието бе проведено от Асоциацията на младите учени, а хазаин беше Русенският университет „ Ангел Кънчев “. В рамките на два дни изявени възпитаници, студенти и докторанти имаха опцията да се опознаят и да обменят хрумвания в разнообразни сфери от социално-икономическия живот и културата. Те участваха и в разнородни интерактивни игри, като концепцията бе младежите да споделят своите визии, оферти и хрумвания за възстановяване на опциите за „ правене на просвета “ в страната, която обаче да има и своята добавена стойност. Поздравления към младежите бяха отправени от името на регионалния шеф Анатоли Станев, както и персонално от заместник-ректора по интернационализация и информационна политика на районно управление (на МВР) „ Ангел Кънчев “ доцент доктор Десислава Атанасова. „ Не губете ентусиазма си, продължавайте да сте постоянно измежду първите и не се колебайте да поемата провокации. Убеден съм, че можете да се справите с всяка компликация пред вас “, се споделя в приветствения адрес до уредниците и участниците от името на регионалния шеф.

Събитието е част от плана „ Гласът на младите откриватели “, финансиран по стратегия „ Еразъм+ “ на Европейския съюз. Основната цел на плана е да ускори съдействието сред младите откриватели в страната, посредством разработване на платформа за цифрово съдействие сред тях.

Своеобразното образование включваше и модули за създаване на тласъци, насърчаващи младите откриватели да продължат своето кариерно развиване в академичната сфера и опциите за финансиране на техни планови хрумвания. Всички направени оферти и отзиви ще бъдат оценени и синтезирани във заключителен отчет, за възстановяване и рационализиране на информационния баланс сред просвета, страна и бизнес. Документът ще бъде показан пред държавни институции, които са ангажирани с вярното действие на този развой – Народното събрание, Министерството на образованието и науката, Министерството на нововъведенията и растежа и други заинтригувани страни, безапелационни са уредниците.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР