Близо 40 трабанта от цялата страна дефилираха по улиците на

...
Близо 40 трабанта от цялата страна дефилираха по улиците на
Коментари Харесай

Близо 40 трабанта от цялата страна дефилираха в Тетевен

Близо 40 трабанта от цялата страна дефилираха по улиците на Тетевен. Преди това те бяха на площада пред общината, където всеки можеше да ги прегледа и да получи информация за тях от притежателите.

Това е петото следващо издание на "Трабант фест ", който се провежда от Авто-мото клуб "Рейсинг фикс идея Х-Тетевен " със съдействието на община Тетевен.

Кметът на общината Мадлена Бояджиева връчи Купата на кмета на алена машина, създадена през 1986 година, благосъстоятелност на Ангел Ангелов от София.

Най-старият трабант на феста е създаден през 1965 година Имаше и автомобил, обрисуван с героите от кино лентата "Ледена ера ".
По думите на Вълчо Стаменовски, уредник на феста, всяка година има нови участници, като от ден на ден младежи се включват и се интересуват от ретроавтомобили.

Стаменовски е притежател и на единствения в страната трабант на газ.

След дефилето участниците се насочиха към полигона, където се състоя съревнование в затворено трасе. Раздадени бяха награди в две категории - за майсторско шофиране и мил по двойки. Отличия бяха връчени и за най-възрастен и най-млад участник, както и за най-иновативен трабант, трабант с минимален пробег, най-смешен, най- "послушен ", с най-хубав външен тип, най-очукан, с най-хубав тунинг, най-стар трабант, трабант 4х4, с най-хубав салон и други

Победителите получиха купи, статуетки и шампанско.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР