Близо 40% от зрителите оценяват бТВ като медията, отразила вота

...
Близо 40% от зрителите оценяват бТВ като медията, отразила вота
Коментари Харесай

Проучване на Маркет линкс: бТВ впечатли най-много зрители с достоверно и атрактивно отразяване на вота 2 в 1

Близо 40% от феновете правят оценка бТВ като медията, отразила вота 2 в 1 по най-атрактивен и ангажиращ метод, а 38% считат, че бТВ Новините е редакцията, проследила изборния ден най-професионално и правдиво, сочат данните от национално експресно изследване на " Маркет линкс " *, извършено след изборите на 14 ноември.

 Снимка: Маркет линкс

 Снимка: Маркет линкс

Изборният маратон по бТВ - " Новите избори. Развръзката? Президент и парламент ", отрази конкуренцията за гласовете на българите с над 16 часа ефир от три ТВ студия в бТВ и НДК, измежду които специфична изборна сцена на диспути с аудитория онлайн.

 Снимка: Маркет линкс

Най-много респонденти в проучването на " Маркет линкс " дефинират бТВ и като най-безпристрастната и самостоятелна от партийни въздействия телевизия. Високо самопризнание в изследването получават и водещите и публицистите на редакцията на бТВ, като 1/3 от интервюираните им гласоподават най-голямо доверие при отразяването и анализите на двойния избор.

 Снимка: Маркет линкс

В изборния ден на 14 ноември новинарският уебсайт btvnovinte.bg отбелязва скок на видео гледанията с 26% по отношение на междинните резултатите на уеб страницата за последните четири недели. С 65% повече са и потребителите, потърсили информация на btvnovinte.bg спрямо предходните четири неизборни недели.

 Снимка: Маркет линкс

ТВ рейтингите удостоверяват регистрираните желания към изборното отразяване по бТВ. Според данни, публикувани до рекламни организации, в дните на всеки избор най-гледани от пълнолетната ТВ публика в праймтайм са новините и публицистиката на бТВ.

 Снимка: Маркет линкс

Поредицата от избори тази година ще приключи на 21 ноември с втория тур на президентските избори, на който един против различен ще се изправят Румен Радев и Анастас Герджиков. Експресното изследване на " Маркет линкс " сочи, че над 1/3 от българите към този момент са решили да проследят развръзката на борбата за " Дондуков " 2 точно в ефира на бТВ.

 Снимка: Маркет линкс

Тя ще стартира от 7 сутринта с 5-часово издание на " Тази събота и неделя " с водещи Жени Марчева, Мария Цънцарова и Петя Дикова. Репортерите на бТВ ще наблюдават онлайн гласуването на българите от над 30 местоположения у нас и в чужбина. Актуална информация от изборните секции, журналистически следствия и данни за изборната интензивност феновете ще научават от утринните вести с Виктория Готева и Денислав Борисов и излъчванията в 12, 14, 16 и 19 ч. с Виктория Петрова и Юксел Кадриев.

 Снимка: Маркет линкс

Социолози, политолози, публицисти, конституционалисти и специалисти по връзка ще посрещнат първите резултати в специфичното студио на бТВ " Новите избори. Балотажът ", което стартира в 16.30 ч. с Антон Хекимян, Светослав Иванов и Мария Цънцарова. Във фокуса на анализите ще бъде стопанската система във време на растяща инфлация и идна сложна зима.

Кой печели борбата за " Дондуков " 2 феновете, слушателите и онлайн потребителите ще схванат в платформите на бТВ. Двамата кандидат-президенти ще влязат в 360-градусовото студио на бТВ с водещи Лиляна Боянова и Иван Георгиев благодарение на високотехнологичната добавена действителност. Изборното студио ще продължи до 21.00 ч., когато стартира " Гласът на България ", и ще продължи в 00.00 часа с едночасово особено новинарско студио с водещи Лиляна Боянова, Иван Георгиев и Мария Цънцарова, които ще създадат резюме на всичко значимо от миналия избирателен ден.

*Национално експресно изследване, извършено по поръчка на бТВ в интервала 15-17 ноември 2021 година измежду 516 лица на възраст 18-54 година по метода на прякото-лично изявление.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР