Близо 40% от наемателите на жилища в Ню Йорк могат

...
Близо 40% от наемателите на жилища в Ню Йорк могат
Коментари Харесай

40% от наемателите не могат да си платят рентата за април

Близо 40% от наемателите на жилища в Ню Йорк могат да се откажат заплащане на наема за април, сочи допитване наемодатели. Близо 50% от наемателите декларират, че нямат пари. Данните идват на фона на вилнеещата пандемия от ковид в Съединени американски щати. Много хора в мегаполиса губят работа и повече не са в положение да си заплащат наема и режийните. Броят на наемателите в града е близо 5.4 милиона, или 70% от популацията на града.

Сегашната икономическа рецесия може да провокира провал на пазара на недвижими парцели в Ню Йорк. Същественият спад в приходите от наем през април може да провокира резултата на доминото и доста притежатели да нямат пари да платят режийните на парцелите, в окито те самите живеят. Приходите могат да паднат още през месец май, откакто изоставен тези, които са изгубили работата си през март.

Опит за решение на казуса има на всички равнища. Така да вземем за пример, притежателите се пробват да се договорят с наемателите за разсрочено заплащане. Властите на Ню Йорк дадоха пролонгация за подаване на данъчните заявления и включиха притежателите на парцели в програмата за финансова помощ. Също по този начин те предложиха редица промени в законите, които да са в помощ на наемодателите, една от които планува прекратяване заплащането на наеми и на вноските по ипотечни заеми за период от три месеца за част от наемателите и представителите на дребния бизнес.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР