Близо 40 на сто от пътищата у нас са в

...
Близо 40 на сто от пътищата у нас са в
Коментари Харесай

40 на сто от пътищата у нас са опасни за шофиране

Близо 40 на 100 от пътищата у нас са в незадоволително или неприятно положение, което ги прави рискови за шофиране. Това излиза наяве от отчет за положението на сигурността на придвижването по пътищата в България, пуснат в държавния Портал за публични разисквания.

В документа се прави опит за резюме на цялата картина на сигурността на придвижването с изтъкване на съответни параметри, свързани със починали, ранени, с държанието и подготовката на водачите и останалите участници в придвижването, със положението на автопарка, контролната активност на пътя. Докладът е направен от основаната неотдавна Държавна организация " Безопасност на придвижването по пътищата ", която е към Министерски съвет.

В документа е отделено главно място тъкмо за положението на пътищата в подтекста на сигурността на придвижването. Там е изработен цялостен прорез на положението на републиканските пътища. Изрично е посочено, че републиканската пътна мрежа е с обща дължина над 19 500 км и че " по-голямата част от мрежата остава построена преди повече от 20 години ". Това надлежно изисквало влагането на обилни финансови запаси за осъществяване на главен ремонт в допълнение към нужния запас за настоящо пътно поддържане, написа в. " Сега ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР