Близо 40 медицински сестри от пловдивската болница Св. Мина подадоха

...
Близо 40 медицински сестри от пловдивската болница Св. Мина подадоха
Коментари Харесай

Близо 40 медицински сестри от пловдивската болница `Св. Мина` подадоха оставки

Близо 40 медицински сестри от пловдивската болница " Св. Мина " подадоха едномесечно предупреждение за овакантяване на работа. 

Причината е в ниските заплати в болничното заведение. 

След увеличението на минималната работна заплата от управлението на болничното заведение са предложили увеличение на заплатите на сестрите от 540 на 600 лв.. Така заплатата им съвсем ще се изравни с тази на санитарите, която става 560 лв.. 

Медицинските сестри упорстват за заплата от 700 лв.. От болничното заведение обаче изясняват, че тази сума е непостижима в границите на парите, които лечебното заведение получава от Здравната каса. 

Заявление за овакантяване са подали работещите в трите съществени отделения – хирургия, кардиология и детското поделение, изясни пред Радио Пловдив Флора Димитрова от синдикалната организация на КТ " Подкрепа " в болничното заведение. 

По думите ѝ главният проблем идва от " отхвърли на НЗОК да актуализира лимита на болничното заведение, който е извънредно непълен да посрещне потребностите на шефа да усили заплатите на медицинските експерти ".

" Заплатата е с 40 лв. по-висока от тази на санитарката. Смятаме, че това е доста унизително ", разяснява тя.

Управителят на болничното заведение доктор Генади Странджев разгласи, че за момента няма заплаха болничното заведение да остане без медицински експерти, които по думите му сега са 90. 

Той се надява в границите на идващия месец - преди приключването на периода за предизвестията на медицинските сестри, да получи подпомагане от Община Пловдив, която е принципал на лечебното заведение. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР