Близо 40 литра на квадратен метър дъжд, придружен с градушка,

...
Близо 40 литра на квадратен метър дъжд, придружен с градушка,
Коментари Харесай

Порой и градушка съсипаха Пловдив

Близо 40 литра на квадратен метър дъжд, съпроводен с градушка, се изсипаха в Пловдив в продължение на 27 минути през днешния ден по обед. Час откакто първата стихия утихна, нов проливен дъжд заля града.
Заради огромното количество превалявания доста от места в града са под вода, изключително ниските точки, а шахтите не съумяха на поемат цялото количество вода.

Над 50 сигнала за наводнени улици, държавни и здравни заведения, а също и частни домове са получени в Пожарната след изобилния дъжд.

Най-сериозна е обстановката в регион „ Южен “. Там са били наводнени приземните етажи във втора база на Онкодиспансера, болница „ Свети Каридад “ и Кожния диспансер. Наводнени сектори имаше и на Коматевския възел и Кукленско шосе, където в индустриалната зона хората извадиха надуваеми лодки.

Наводнен и затворен за коли е подлезът на ул. " Гладстон ", където по думите на шефа на Оперативна програма " Чистота " колекторите не могат да поемат голямото количество вода. Наводни се подлезът на " Скобелева майка ", река потече по бул. " Никола Вапцаров ", както и кръстовището на ул. " Скопие " с промишлената зана.

Заради наводнен първи етаж бе изключено електричеството мол " Пловдив Плаза ", чиито личен състав и клиенти се изтеглиха.

Колекторът на бул. „ Санкт Петербург “ против бившето Академия за обществени науки и стопанско управлени е аварирал в резултат на огромните количества превалявания, които към момента се изсипват над Пловдив. На пътната артерия извира вода, в резултат на което асфалтовата настилка е подкопана. Кметът на регион „ Тракия “ е на мястото.

Екипите на Оперативна програма „ Чистота “ непрестанно почистват шахтите, само че все пак прекосяването е затруднено. Проведени са диалози с „ ВиК “ още на следващия ден да бъде изработен оглед на трасето, с цел да може по най-бързия метод да бъде ремонтиран разваления сектор.

В момента целият състав на Оперативна програма „ Чистота “ работи по пловдивските улици, на следващия ден още веднъж цялото дружество ще е на работа, съобщи шефът Иван Стоянов, цитира БНР.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР