Близо 40 хиляди ценители на музиката се стекоха в парк

...
Близо 40 хиляди ценители на музиката се стекоха в парк
Коментари Харесай

Близо 40 000 меломани се събраха по време на първата вечер на Francofolies. Благоевград

Близо 40 хиляди ценители на музиката се стекоха в парк „ Македония “, с цел да чуят и видят обичаните си реализатори и посетители на тазгодишното издание на фестивала “Francofolies. Благоевград “, оповестиха от пресцентъра на общината.

Меломани от разнообразни точки на света станаха част на единствения по рода си огромен концерт на Балканите. Многобройната аудитория беше поздравена от кмета на Благоевград доктор Атанас Камбитов. „ Благодаря Ви, че сте тук, страхотни сте! Благодаря на изпълнителите, неповторими са! Огромно благодаря на нашите френски сътрудници и другари. И поменете едно – всичко хубаво стартира от Благоевград! “, сподели в част от приветствието си кметът Камбитов.

Жерар Пон, който всяка година идва в Благоевград за фестивала, също поздрави многохилядната аудитория парк „ Македония “.„ Това е най-хубавият фестивал на света. За мен е чест да чествам петата годишнина с Вас. В Ла Рошел е 35-та годишнина.

И се надявам за 35-та годишнина на “Francofolies.Благоевград “ да бъдем още веднъж дружно, и да бъдем със същия кмет “, сподели Жерар Пон.
Музикалната стратегия на фестивала „ Francofolies” е извънредно мощна и тази година. В нея чудесно се открояват обичани звезди от международната музикална сцена. Американската изпълнителка с италиански корени и благ глас LP безусловно съумя да раздруса публиката. Тя предложи на своите почитатели неповторимо преживяване. LP има пет студийни албума зад тила си, а турнето й с последния от тях, който излезе през 2018 - Heart To Mouth, включва участия в Америка и Европа. В първата вечер на фестивала излезе и хитовият молдовски реализатор Dan Balan. Той е създател на песни, продуцент и някогашен солист на групата O-Zone, която престава да съществува през 2005 година и Дан Балан стартира независима кариера. Номиниран е за голям брой европейски награди. Фурор провокира измежду публиката провокира и френската електро-суинг тайфа „ Caravan Palace “. През втората фестивална вечер меломаните ги чакат невероятни страсти с Kottarashky, Morandi, Kendji Girac.

И тази година Община Благоевград се е погрижила за комфорта на жителите и гостите си по време на фестивала. Предвид цялостната хотелска база е обезпечено място за палатки в парк „ Бачиново “. На място към този момент има ситуирани десетки такива.
Отделно от това всеки може да получи информация, по отношение на събитията, забележителности, вероятни места за нощувки в Културно-туристическия информативен център. Създадена е организация на придвижване по улиците, за по-лесно напредване на туристите. И тази година, ограниченията за сигурност са извънредно съществени.

В Благоевград се организира и Младежки модул, в който вземат участие възпитаници от разнообразни страни. Има и готова богата съпътстваща стратегия. На разнообразни места в града, жителите и гостите могат да опитат присъщи френски ястия и питиета. Втората музикална вечер на фестивала „ Франкофоли “ стартира в 20.00 часа в парк „ Македония “ Изданието на „ Francofolies “ в Благоевград е под лиценза на най- огромния международен фестивал за модерна франкофонска музика Les Francofolies.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР