Близо 40 години след излизането на филма "Сиянието" на Стенли

...
Близо 40 години след излизането на филма "Сиянието" на Стенли
Коментари Харесай

40 години след филма Сиянието идва продължението му - Доктор Сън

Близо 40 години след излизането на кино лентата "Сиянието " на Стенли Кублик по екраните, коридорите в хотел "Оувърлук " не престават да всяват смут измежду почитателите на киното, съобщи Българска телеграфна агенция.

В тези коридори се развива част от действието в продължението му "Доктор Сън ", което потегля по кината тази есен. Двата кино лентата са приспособени по книги на Стивън Кинг.

Адаптирането на книгата "Доктор Сън " смущава съня на режисьора Майк Фланаган, тъй като Стивън Кинг не харесва кино лентата на Кубрик, който си е разрешил волности, що се отнася до интригата и протагонистите. Фланаган разяснява, че си е сложил за цел да сдобри двете визии във кино лентата си.

"Беше ужасяващо - си напомни той, твърдейки, че да получи утвърждението на писателя, именуван "Краля на ужаса ", било обвързвано с най-притеснителния миг в кариерата му. - Когато се захванахме с реализирането на плана, се надявахме, че съществува пространство, в което Стивън Кинг и наследството на Кубрик могат да се срещнат. "

Представеният пред медиите филмов откъс на "Доктор Сън " включва фрагменти от кино лентата на Кубрик, като тези, в които персонажът Дани Торънс кара трициклет в кулоар на хотела. Продуцентът Тревър Мейси отбелязва, че всяка паметна сцена е възобновена деликатно в "Доктор Сън ", въпреки че онази, в която кръв се стича от асансьор, е взета напряко от кино лентата на Кубрик.

Трейлърът приключва със сцена, в която Юън Макрегър, превъплътил се в облика на порасналия Дани Торънс, гледа през разрушена с секира врата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР